Otevřený dopis zájemcům o rozvoj osobnosti – žáci originálního vzdělávání Davida Grubera

Otevřený dopis 1

Signatáři Otevřeného dopisu zájemcům o rozvoj osobnosti – žáci originálního vzdělávání Davida Grubera

MUDr. Martin Holcát, MBA

Ve své kariéře též: Ministr zdravotnictví vlády ČR, náměstek ministra zdravotnictví, zástupce ředitele FN Motol, dlouholetý ředitel Všeobecné fakultní nemocnice Praha-Vinohrady. Celoživotní fanda osobního rozvoje.

Průkopnický organizátor řady kurzů Racionální čtení a techniky duševní práce Davida Grubera již v 80. letech, převážně pro desítky lékařů.

Dr. Martin Roman

„Za letní kurz rychlého čtení Davida Grubera v roce 1987, kterého jsem se účastnil jako student gymnázia Havířov, jsem dal všechnyp eníze z předchozí prázdninové brigády – a nikdy jsem nelitoval.“

Netřeba představovat. Ve své kariéře též: Generální ředitel firem Janka Radotín, Škoda Plzeň, ČEZ. Mecenáš nových forem vzdělávání a šéf správní rady soukromé školy Nový PORG.

Ing. Petr Sýkora

Zrod jeho veleúspěšné mezinárodní distribuční firmy Papírius lze vystopovat přímo na kurz rychločtení Davida Grubera, kde se v roce 1990 seznámil se svým budoucím společníkem a spolumajitelem Honzou Černým. Po celou dobu vzestupu jeho firmy Papírius Trading v soustavném kontaktu s Davidem Gruberem. Nyní mj. vede dobročinnou organizaci Dobrý Anděl.

PaeDr. Alena Gajdůšková

Organizátorka kurzů Davida Grubera již v raných 90. letech. Vícenásobná žačka. Úspěšná politička. Ve své kariéře též: Senátorka, místopředsedkyně Senátu ČR, ústavní činitelka naší země.

Stanislav Berkovec

Člen vedení města Slaný, poslanec Parlamentu ČR. Známý rozhlasový novinář, spoluzakladatel rádia Frekvence 1. Člen slupiny „sedmi statečných“ rozhlasových novinářů, kteří pomohli spustit sametovou revoluci v prvních hodinách po událostech 17. listopadu 1989.

Ivan Rössler

Dlouholetý šéf reakce zábavy televize Nova. Pod jeho vedením právě zábavné pořady na Nově dosáhly bezkonkurenčně velké sledovanosti. Mj. i kmotr některých knih Davida Grubera. Člen skupiny „sedmi statečných“ spolu se Stanislavem Berkovcem.

Karolína Černá

Zkušená novinářka mainstreamových médií. Několikanásobná žačka.

Ing. Zbyněk Dohnal

Svého času nejmladší podnikový ředitel v okrese Šumperk („Eternitka“). Jeden z prvních průkopnických praktických uplatňovatelů Gruberových paměťových metod. Úspěšně prošel řadou manažerských funkcí. V současné době se angažuje ve vzdělávací činnosti.

JUDr. Iveta Hodková

Zkušená advokátka. Ve své kariéře též: dlouhodobá stážistka Mezinárodního soudního dvora v Haagu. Know-how Davida Grubera ji zastihlo již v začátcích pracovní kariéry.

PaeDr. Slávek Hrzal

Dlouholetý známý rozhlasový novinář. Moderátor televizního seriálu Domino. V současné době vede Dětskou tiskovou agenturu a organizuje soutěž o nejpopulárnějšího učitele základních a středních škol Zlatý Ámos, mj. i pod záštitou prezidenta ČR. Patron současných kurzů rychločtení vedených pravidelně v Praze synem Davida Grubera Ing. Janem Gruberem, PhD.

Ing. Zdeněk Jakl

Organizátor průkopnických masových přednášek Davida Grubera pro manažery z celé země v Praze. Organizátor řady jeho výcvikových kurzů pro manažery. Ve své kariéře též: Redaktor časopisu Technický týdeník, spolupracovník časopisu Playboy (tématika osobních aut). Nyní vede v oboru public relations agenturu TechnikaPR.

Ing. Radim Jančura

Netřeba představovat – spojen se svými firmami Student Agency, Regiojet. Jeden z nejúspěšnějších evropských podnikatelů v zahraničních jazykových kurzech, letenkách, autobusové a vlakové dopravě. Držitel titulu Podnikatel roku 2005. Mj. vydavatel některých knížek Davida Grubera.

MUDr. Zbyněk Luňáček

Jeden z prvních asistentů Davida Grubera na proslavených letních kurzech rychlého čtení a dalších soft skills v Šilheřovicích u Hlučína v 80. letech. Tedy v době, kdy všichni ostatní budoucí čeští a slovenští lektoři, koučové, školitelé, poradci, konzultanti osobního rozvoje apod. byli ještě zaměstnanci totalitního státu v jiných oblastech (nebo byli studenty, žáky, nebo se ještě nenarodili).

Ing. František Malý

Současný starosta obce Kratochvilka poblíž Brna. Ve své kariéře též: Poslanec Federálního shromáždění ČSFR na počátku 90. let. Majitel Organizační kanceláře Brno. Organizátor řady tenisových a golfových turnajů pro VIP účastníky.

Ing. Zdeněk Mikulanda

Osvědčený krizový manažer. Úspěšně prakticky aplikující osobní rozvoj pro všechny členy své rodiny. Vysoce postavený člen distribuční sítě potravinových doplňků celosvětového producenta.

Prof. PhDr. Karel Paulík, CSc.

Univerzitní profesor psychologie. Jeden z prvních asistentů Davida Grubera na letních kurzech rychločtení a dalších soft skills v Šilheřovicích u Hlučína. Spolupracující lektor Davida Grubera u řady výcvikových kurzů pro top manažery již od počátku 90. let. Spoluautor některých knih Davida Grubera a jeho odborný poradce. Garant a hlavní vyučující předmětu „techniky duševní práce“, oboru založeného Davidem Gruberem, na Ostravské univerzitě.

Ing. Josef Pavelka

Ve své kariéře též: Ekonomický náměstek firmy ZKZ Horní Bříza u Plzně. Top manažer dalších podniků u nás v zahraničí. Polyglot též i na základě rychlostudijních metod cizích jazyků Davida Grubera.

JUDr. Petr Toman

Spolumajitel známé advokátní kanceláře Toman@Devátý, obhájce řady VIP klientů. Ve své kariéře též poslanec Federálního shromáždění ČSFR na začátku 90. let.

Ing. Monika Trejbalová

Personální ředitelka hotelu Richmond v Karlových varech, proslaveného např. filmem s Vlastou Burianem „Tři vejce do skla“ i dalšími českými filmy z 90. let. Organizátorka několika kurzů Davida Grubera v Karlových Varech.

Ivo Tubl

Dlouholetý emigrant (27 let žil v USA), držitel titulu „Občan státu Oregon“. Podnikatel v řadě oborů. Držitel osobního děkovného dopisu amerického prezidenta Ronalda Reagana.

JUDr. Eva Vaňková

Zkušená advokátka. Vůdčí osobnost oboru právní mediace, mimosoudního řešení sporů, a to v českém i mezinárodním měřítku. Členka mezinárodní asociace v oblasti collaborative law IACP. Absolventka řady našich i zahraničních výcvikových kurzů v této oblasti.

Signatáři Otevřeného dopisu všem duševně pracujícím lidem naší země

Miele šedesátiny větší rozlišení jas